H2 Nedir? H1-H2-H3-H4-H5-H6 Etiketleri Hakkında Her Şey
H2 etiketi de dahil olmak üzere H1-H6 arası tüm etiketler sayfalardaki başlıkları belirten HTML etiketlerdir. H1-H6 arası başlık etiketleri önem sırasına göre sıralanır hem okunabilirlik hem de SEO anlamında her bir web sayfasına değer katarlar. Bir başka deyişle HTML başlık etiketleri, bir web sayfasındaki başlıkları kodlamanıza izin veren bir HTML işlevidir.
H2 Etiketi Nedir?
Bir sayfadaki en önemli HTML başlık etiketi H1’dir. Yani H1 etiketi, web sayfanızdaki birincil başlığı belirtir. H2 ise web sayfanızdaki ikinci düzey başlıkları tanımlar. H1 etiketi gibi, H2 etiketi de ana gövde metninizin geri kalanından daha büyük görünür. Ancak H2 etiketleri her zaman H1 etiketinizden biraz daha küçüktür, bu nedenle ana başlığınızla rekabet etmez.
H2 Etiketi Nasıl Kullanılır?
<h2>Başlık 2</h2> örneğindeki gibi birer açılış (<>) ve kapanış (</>) içeren HTML başlık etiketleri her ne kadar yazılımla ilgili görünse de işlevsel olarak bir rapor ya da kompozisyondaki başlık ve alt başlıklarla aynı işlevi görür. Dolayısıyla her bir H2 başlık etiketi farklı bilgiler sunmakla beraber ana konuyla ilgili olmalıdır.
H2 alt başlık etiketleri tıpkı H3, H4, H5 ve H6 etiketleri gibi, içeriği bölmek ve okunması kolay hale getirmek için kullanılır. H2'ler, önemli bilgileri vurgulamak ve sayfanızdaki alt bölümleri öne çıkarmak için tercih edilmelidir.
H2 etiketi için bir karakter sınırlaması yoktur. Ancak hiçbir yazının alt başlığı 2-3 satır olmaz. Dolayısıyla H2 etiketini kullanırken 100 karakteri geçmemek mantıklı olacaktır.
H2 etiketi için bir adet sınırlaması da yoktur. Ancak istisnaların dışında 300 kelimelik bir metinde 25-30 tane alt başlık olamaz. Dolayısıyla doğal olarak kaç tane alt başlık kullanmak gerekiyorsa o kadar H2 kullanmak yerinde bir davranış olacaktır.
Ayrıca H2 başlık etiketlerinin çarpıcı olması yazının tamamının okunmasına yardımcı olur.
H2 Etiketi SEO Açısından Nasıl Kullanılır?
Yazının konusuyla ilgili anahtar kelimeleri kullanmak ancak bunu yaparken de tekrara ve yapaylığa düşmemek dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardandır. Ayrıca yukarı da belirttiğimiz üzere H2 başlık etiketlerinin çarpıcı olması yazının tamamının okunması konusunda belirleyici bir rol oynayabilir. Yazının tamamen okunması da arama motorları tarafından pozitif bir kullanıcı deneyimi olarak nitelendirilir. Ya da bir başka deyişle, Google, arama sonuçları sıralamasında daha çok zaman harcanan sayfaları daha yukarıda listeler.
SEO konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, işinizi nasıl büyütebileceğimizi görmek için etkili bir dijital pazarlama stratejisi oluşturmak istiyorsanız bizimle hemen +90 (850) 333 80 91 numaralı telefondan temasa geçebilir ya da dijital pazarlama hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.
Kaç Adet H Etiketi Vardır?
HTML başlık etiketleri H2 ile bitmez, içeriği daha da okunaklı hale getirmek için H3, H4, H5 hatta H6 başlık etiketlerinden bile faydalanabilirsiniz. Ancak başlık etiketlerinin bir önem sırasına göre numaralandırıldığını unutmayın. Yani çok önemli bir başlık H6 iken önemsiz bir başlık H3 ya da H2 olmamalı.
Peki, H1 Nedir? Diğer etiketlerden nasıl ayrılır?
H1, hiyerarşideki en büyük ve en önemli HTML başlık etiketidir. H1'ler genellikle belirli bir sayfa için en görünür "başlığı" sağlamak için kullanılır. Linki tıklayarak H1 Etiketi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
H2 – H6 Arası Etiketler Teknik Olarak Nasıl Oluşturulur?
Tıpkı H1 gibi, H2-H6 arası tüm etiketler bir açılış “<>” ve kapanış “</>” içermek zorundadır. Alttaki örneklere benzeterek kolayca H2, H3, H4, H5 ya da H6 başlığı oluşturabilirsiniz.
<h2>Örnek Bir Başlık 2</h2>
<h3>Örnek Bir Başlık 3</h3>
<h4>Örnek Bir Başlık 4</h4>
<h5>Örnek Bir Başlık 5</h5>
<h6> Örnek Bir Başlık 6</h6>
Bir Web Sayfasında H1, H2 ve Diğer Başlık Etiketlerinin Kaç Tane Olması Önerilir?
Tek sayfalık siteler, landing page’ler gibi istisnai durumlar dışında her bir web sayfasının bir adet H1 etiketi içermesi önerilir. H2-H6 arası başlık etiketleri için bir adet sınırı yoktur. Söz gelimi 2.000 kelimelik bir metinde 1 adet H1, 3-5 adet H2, 3-5 adet H3 etiketi olabilir. Ancak tabi ki başlık etiketlerinin bir önem sırasına göre numaralandırıldığı ve doğal olarak kullanılması gerektiği unutulmamalı. Söz gelimi Google’da H2 ve benzeri başlık etiketleri için İçeriğinizi hiyerarşik olarak yapılandırmak adına doğal bir biçimde başlık etiketlerini kullanılmasını önerir.